• Veilig door geografisch gescheiden datacentra
  • Snelle restore
  • Beperken van downtime

Uitwijklocatie

Je hoopt dat er nooit gebruik van te hoeven maken. Maar als een calamiteit jouw organisatie treft, ben je snel weer operationeel met een uitwijklocatie

Uitwijkdiensten beperken de gevolgen van downtime tot een minimum

Bedrijfscontinuïteit is de prioriteit van iedere organisatie. Bedrijfsgegevens moeten altijd beschikbaar zijn, ook na een flinke storing, brand of andere calamiteit. Met een simpele back-up lukt dat pas binnen enkele dagen en mis je alle data sinds de laatste back-up. Met onze uitwijkdiensten ben je veel sneller up en running. En beperk je de schade van omzetverlies en klantverlies.

Voor verschillende overheidsinstellingen is een uitwijklocatie verplicht. Voor het bedrijfsleven is deze verplichting er niet, maar vanuit commercieel oogpunt is een uitwijklocatie essentieel. Bij een grotere calamiteit kan het zijn dat het netwerk voor meerdere dagen niet bereikbaar is, dit kost ontzettend veel geld. Door verschillende calamiteiten kunnen belangrijke gegevens verloren gaan, die soms op geen enkele wijze terug te halen zijn. Het is dus belangrijk de data op te slaan op ten minste twee verschillende fysieke locaties.

Snel weer operationeel

Wij hebben alle faciliteiten om op vaste frequenties kopieën van de serveromgeving te maken. Door synchronisatie beperken we de gevolgen van een downtime tot het minimum. Na elke calamiteit rollen we de afgesproken serverconfiguratie direct uit. De bedrijfsprocessen zijn snel weer operationeel.

Wil je meer weten over uitwijklocatie? Neem contact op met Heleen Sluijs 010 – 79 87 842 of Heleen@nedcomp.nl