• Dataverkeer over E-zorgverbinding
  • Veilige patiëntendata
  • NEN 7510 ISO 27001 en ISO 9001

Zorgsector hosting

Want (patiënt)data is een zorg!

Als zorgaanbieder is het extra belangrijk (en wettelijk verplicht) om in een veilige, afgeschermde omgeving te werken. Nedcomp voldoet aan de strenge eisen die de zorgsector stelt. We hebben toeging tot de E-zorg verbinding dat veilig aansluit op andere zorgsystemen. Deze omgeving is fysiek gescheiden van het openbare internet, waardoor vertrouwelijke informatie afgeschermd is. We zijn NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd en houden ons strikt aan de AVG (GDPR). Maar vooral: Nedcomp kent de markt, de materie en het jargon. Dit betekent dat zorgverlener en IT-leverancier min of meer dezelfde taal spreken. Dat maakt het leven weer een beetje makkelijker (en dus veiliger!).

Waarom Zorghosting bij Nedcomp?

  • Veilig en betrouwbaar
  • Voldoet aan de wettelijke eisen
  • Afgeschermde netwerkomgeving
  • NEN 7510, ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd
  • Korte lijnen met sleutelpartijen als E-zorg, Nictiz, Vektis en Vecozo
  • Veel inhoudelijke kennis over zorg en ICT

 

PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving of een persoonlijk gezondheidsdossier is een website of app, waarmee een patiënt toegang heeft tot zijn eigen gezondheidsgegevens. Het gaat dan om gegevens die opgeslagen zijn door bijvoorbeeld de huisarts of medisch specialist in het ziekenhuis. De patiënt kan deze gegevens in de persoonlijke gezondheidsomgeving zelf gebruiken en er ook eigen gegevens in vastleggen. Een persoonlijke gezondheidsomgeving is dus breder dan een patiëntenportaal. Een patiëntenportaal is gekoppeld aan een specifiek zorgverlenerssysteem, bijvoorbeeld het HIS van de huisartsenpraktijk. Het idee is dat via een PGO een patiënt inzage heeft in gegevens uit meerdere zorgverlenerssystemen tegelijkertijd.Binnen deze PGO’s wordt zeer gevoelige informatie verwerkt. Daarom is het belangrijk om deze informatie goed te beveiligen.

Als software-leverancier wilt u dat uw hostingpartner hoge normen en waarden hanteert. Ontwikkelt jouw organisatie een PGO? Of ben je op zoek naar een veilige omgeving voor jouw apps en de bijbehorende data? Een van deze eisen is, dat alle deelnemers die een PGO (willen) ontwikkelen in het bezit dienen te zijn van een NEN 7510 certificering inclusief de aanvullende auditverklaring met rapportage. Nedcomp heeft als doel gesteld om de juiste hosting te bieden voor deze omgeving.

 

Wilt u meer weten over zorghosting? Neem contact met ons op