• Maximale zekerheid
  • Tier IV certificaat
  • Uitwijklocatie in Heerlen >100m boven NAP

Datacenter en Connectiviteit

Een datacenter is een goedkope oplossing om gebruik te kunnen maken van high-end apparatuur en service. Als een bedrijf dezelfde standaarden voor schone ruimtes, redundante systemen en rond-de-klok controle binnen de eigen muren zou willen realiseren, zou een groot deel van de totale begroting besteed moeten worden het operationeel houden van servers. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van datacenters, kan geavanceerde datacenter-apparatuur ingezet worden tegen een fractie van de totale kosten. 

Nedcomp beheert de severs van haar klanten, deze servers zijn ondergebracht bij een datacenter. Smartdc staat voor performance, uptime en maximale zekerheid. Het primaire datacenter in Rotterdam heeft meer dan 12 carriers in-house en een volledig redundante N+1 stroomvoorziening. Het datacenter in Heerlen voldoet aan dezelfde hoge kwaliteitseisen als het datacenter in Rotterdam en is met >100m boven NAP bij uitstek geschikt als back-uplocatie.

Altijd online 

In de meet-me-room van ons datacenter bevindt zich de grootste connectiviteitshub in de regio. Smartdc is carrier-neutraal, waardoor klanten rechtstreeks kunnen verbinden met alle belangrijke carriers, transit providers en exchanges voor de beste connectiviteit. De meet-me-room is een open marktplaats voor carriers en transit providers. De verbindingen naar de racks in het datacenter zijn redundant uitgevoerd.

De datacenters in Rotterdam en Heerlen zijn carrier-neutraal. De meet-me-room in het Rotterdamse datacenter heeft meer dan 12 carriers in-house, waaronder grote internationale transit partijen als Centurylink (voormalig Level3 en Global Crossing), Colt en Cogent, maar ook lokale netwerken als KPN en Tele2.

Industriele stroom

Smartdc is met 3500 m2 vloeroppervlak het grootste datacenter van Rotterdam. Het datacenter is het enige datacenter dat is aangesloten op het industriële 23 kV-stroomnetwerk. Dit netwerk is aangelegd voor de Rotterdamse haven en is veel minder storingsgevoelig dan het ‘gewone’ 10 kV-netwerk waar Rotterdamse huishoudens en bedrijven op zijn aangesloten.

TIER IV

De stroomvoorziening binnen het datacenter is volledig redundant uitgevoerd. Dat wil zeggen dat alle punten waarop mogelijk een storing zou kunnen ontstaan in tweevoud zijn aangelegd. Het datacenter voldoet daarmee aan alle voorwaarden voor een TIER-IV certificering.